Puppy trimbehandeling

De eerste trimbehandeling voor uw pup is een nieuwe ervaring en daarom belangrijk dat deze zorgvuldig en met geduld gedaan wordt.

Prijzen vanaf € 30,00

Borstelbeurt

Wanneer u uw hond niet met de gewenste regelmaat kunt borstelen is het mogelijk om een afspraak maken voor een borstelbeurt van uw hond.

Prijzen vanaf € 35,00

Complete trimbehandeling

Een professionele behandeling waarbij de vacht van uw Labradoodle eerst zorgvuldig wordt uitgeborsteld. 

Prijzen vanaf € 85,00

Uw Labradoodles laten trimmen?

Arlinda Verschueren heeft een uitgebreide training gevolgd, specifiek voor het trimmen van de Australian Labradoodle, Golden doodle en de Spaanse waterhond. Zij heeft een ruime ervaring in het trimmen van deze rassen opgedaan. Inmiddels is de trimsalon uitgebreid met extra trimsters. Zij zijn door Arlinda als ervaringsdeskundige hierin opgeleid.

Bij Sweet Doodles kunt u een workshop volgen voor verschillende onderdelen van de vachtverzorging van uw doodle. Meer informatie vindt u onder de knop workshop. Mocht u professioneel trimmer / trimster worden van de Labradoodle is het mogelijk om bij Arlinda een opleiding te volgen.

Wanneer u nog vragen heeft of een afspraak wilt maken voor uw Labradoodle, kunt u een mail sturen naar; info@sweetdoodles.nl of bellen naar: (0031) 06 40 52 06 62. Wordt er niet opgenomen, spreek dan uw bericht in en wij zullen wij u zo snel als mogelijk terugbellen.

Puppy trimbehandling

De eerste trimbehandeling voor uw Labradoodle pup is een nieuwe ervaring en het is daarom belangrijk dat deze zorgvuldig en met geduld gedaan wordt.

Wij laten  de pup rustig wennen aan de salon, de trimtafel en alle apparatuur zoals de tondeuse en de föhn, zodat deze zich rustig en met vertrouwen laat behandelen. Nadat de vacht is uitgeborsteld worden de voetjes netjes rond geknipt. Ook de ogen worden keurig vrij gemaakt zodat de pup weer vrolijk naar zijn baasje kan kijken.

Een puppy trimbehandeling zal ongeveer 1 uur duren. Dit omdat een pup zich maar kort kan concentreren.  Bekijk de voor en na foto’s

Puppy trimbehandeling: € 30,00

Professionele Complete trimbehandeling

Een professionele behandeling waarbij de vacht van uw Labradoodle eerst zorgvuldig wordt uitgeborsteld. Daarna wordt deze handmatig in het model van de ras-standaard geknipt of naar uw eigen wensen geschoren met de opzetkam waarbij het hoofd en de poten keurig in model worden geknipt.

De behandeling is inclusief de nagels knippen en het schoonmaken van de oren.

Volledige trimbehandeling:

– mini labradoodle: € 85,00
– medium labradoodle: € 95,00
– standaard labradoodle: € 105,00

Borstelbeurt

Wanneer u om welke reden dan ook uw hond niet met de gewenste regelmaat kunt borstelen is het mogelijk om een afspraak maken voor een borstelbeurt van uw hond.

Hierbij wordt de vacht volledig uitgeborsteld, de ogen vrij geknipt, de nagels geknipt, de haren uit de gehoorgang verwijderd en de oren schoon gemaakt. (exclusief wassen en föhnen)

Borstelbeurt zonder klitten: € 35,00

Prijzen

Als de hond ontklit en gewassen is krijgt u 20%korting op het trimtarief.

Ontklitten:

  • € 35,00 per uur
  • € 17,50  half uur
  • € 8,75 15 minuten

Scheren:

  • € 95,- mini
  • € 105,- medium
  • € 115,- standaard

Workshops:

  • Vachtverzorging: € 75,00
  • Trim je Doodle:  € 175,00 (1 op 1)
  • Doodle Hoofd knippen € 75,00

Tips voor thuis:

Check wekelijks de voetzolen en knip deze uit indien nodig.

Check regelmatig de gehoorgangen vrij zijn van haar en verwijder dit indien nodig of laat dit doen door een hondentrimmer of dierenarts. Een ongeschreven regel is: Hoe dikker de vacht, des te meer haar er in de oren zal groeien.

Knip regelmatig het poepgat vrij, zodat er geen ontlasting in de vacht blijft hangen of klitten voor het poepgat de hond beletten haar behoefte te doen.

Gebruik de juiste borstel voor de juiste vacht (hoe langer en dikker de vacht, des te steviger de borstel moet zijn om door de klitten heen te kunnen komen).

Gebruik na het borstelen altijd een grove kam met lange naalden om de vacht door te kammen en te checken of alle klitten verwijderd zijn. Je hond kan er nog zo geborsteld uitzien; pas als je vloeiend met de grove kam door de vacht kunt glijden weet je dat de vacht echt KLITVRIJ is.

Laat een natte vacht NOOIT aan de lucht opdrogen, dit leidt tot klitvorming. Gebruik een waterblazer om de vacht schoon en droog te blazen en borstel de vacht na het drogen om klitvorming te voorkomen.

Ook bij het wassen geldt voorgaande. Was NOOIT je hond, zonder de klitten te hebben behandeld, gebruik een speciale hondenshampoo en crème spoeling om de vacht na het wassen gemakkelijker doorkam baar te maken.

Lange snuiten (en vooral die van Doodle en Waterhonden) zijn altijd nat en vies en gaan daardoor snel stinken. Kam daarom de baard en snuit regelmatig goed uit met een grove kam en was deze indien nodig.

In dikke vachten kan ongedierte zich gemakkelijk verschuilen. Check daarom uw hond dagelijks op teken en vlooien. Als uw hond last heeft van ongedierte neem dan contact op met uw trimsalon, wanneer u een trim afspraak heeft. Wij kunnen u advies geven welke middelen er nodig zijn om deze te bestrijden en uw afspraak eventueel verzetten. Dit met het oog op besmetting voor de andere gasten in de trimsalon.

Wilt u de vacht zo lang mogelijk laten? Laat uw hond dan naast het wekelijkse thuis borstelen regelmatig trimmen of leer dit zelf te doen door een workshop te volgen. Zo voorkomt u ook dat uw hond uren op de trimtafel moet staan bij een volledige trimbeurt.