Uw Labradoodles laten trimmen?

Uw Labradoodles laten trimmen door professionele trimsters die opgeleid zijn door Sweet Doodles.

Om je Doodle te laten trimmen kunnen jullie naar een van, door mij opgeleide Doodle trimsters, bellen voor een afspraak.  

Nederland:

 • Trimhuis voor Doodles – Oosterhout
  Nicolle, 0648790219
 • Pretty Doodles – Sprundel
  Denise, 0631747219
 • Doodelbears – Zuid-Holland
  Marloes, 0615240217
 • Doodles Plaza – Nieuw-Vossemeer
  Anja, 0646431823
 • Down under Doodles – Alblasserdam
  Marina van de Meiden, 0613737674 
 • Simone Koks Doodle salon – Sint-Michielsgestel
  Simone, 0615443622 
 • The Doodle Saloon – Barendrecht – Zuid Holland
  Debbie, 0612968371
 • Sannies Doodle Care – Oosterhout
  Sannie, 0653740546

 

België:

 • Jools Doodles Groomer – Geel
  Sofie Hammenecker, 0486 446267
 • Fancy Doodles – Heusden Zolder
  Wendy Kinable, 0478 296837
 • Doodles & Friends – Antwerpen
  0469 197020
 • Charly’s Angels – Astene
  Ann Torsin, 0475 385590

Dit zijn allemaal goede, professionele en lieve Doodle trimsters die door mij zijn opgeleid.

Bij Sweet Doodles kunt u een workshop volgen voor verschillende onderdelen van de vachtverzorging van uw doodle. Meer informatie vindt u onder de knop workshop. Mocht u professioneel trimmer / trimster worden van de Labradoodle is het mogelijk om bij Arlinda een opleiding te volgen.

Wanneer u nog vragen heeft of een afspraak wilt maken voor uw Labradoodle, kunt u een mail sturen naar; info@sweetdoodles.eu of bellen naar: (+32) 468589688. Wordt er niet opgenomen, spreek dan uw bericht in en wij zullen wij u zo snel als mogelijk terugbellen.

Tips voor thuis:

Check wekelijks de voetzolen en knip deze uit indien nodig.

Check regelmatig de gehoorgangen vrij zijn van haar en verwijder dit indien nodig of laat dit doen door een hondentrimmer of dierenarts. Een ongeschreven regel is: Hoe dikker de vacht, des te meer haar er in de oren zal groeien.

Knip regelmatig het poepgat vrij, zodat er geen ontlasting in de vacht blijft hangen of klitten voor het poepgat de hond beletten haar behoefte te doen.

Gebruik de juiste borstel voor de juiste vacht (hoe langer en dikker de vacht, des te steviger de borstel moet zijn om door de klitten heen te kunnen komen).

Gebruik na het borstelen altijd een grove kam met lange naalden om de vacht door te kammen en te checken of alle klitten verwijderd zijn. Je hond kan er nog zo geborsteld uitzien; pas als je vloeiend met de grove kam door de vacht kunt glijden weet je dat de vacht echt KLITVRIJ is.

Laat een natte vacht NOOIT aan de lucht opdrogen, dit leidt tot klitvorming. Gebruik een waterblazer om de vacht schoon en droog te blazen en borstel de vacht na het drogen om klitvorming te voorkomen.

Ook bij het wassen geldt voorgaande. Was NOOIT je hond, zonder de klitten te hebben behandeld, gebruik een speciale hondenshampoo en crème spoeling om de vacht na het wassen gemakkelijker doorkam baar te maken.

Lange snuiten (en vooral die van Doodle en Waterhonden) zijn altijd nat en vies en gaan daardoor snel stinken. Kam daarom de baard en snuit regelmatig goed uit met een grove kam en was deze indien nodig.

In dikke vachten kan ongedierte zich gemakkelijk verschuilen. Check daarom uw hond dagelijks op teken en vlooien. Als uw hond last heeft van ongedierte neem dan contact op met uw trimsalon, wanneer u een trim afspraak heeft. Wij kunnen u advies geven welke middelen er nodig zijn om deze te bestrijden en uw afspraak eventueel verzetten. Dit met het oog op besmetting voor de andere gasten in de trimsalon.

Wilt u de vacht zo lang mogelijk laten? Laat uw hond dan naast het wekelijkse thuis borstelen regelmatig trimmen of leer dit zelf te doen door een workshop te volgen. Zo voorkomt u ook dat uw hond uren op de trimtafel moet staan bij een volledige trimbeurt.